"לך ירושלים"…
בהמשך לסקירה שלי על מוזיאון המדע בירושלים, אקווריום ישראל והמעיינות באזור, גן לאומי עין חמד… אני מעלה כאן סקירה של ביקור נוסף ועדכני במוזיאון המדע לצד סיור מיוחד במנהרות הכותל. שווה קריאה!
סיור במנהרות הכותל
את הסיור מזמינים באתר הקרן למורשת הכותל המערבי, בתיאום מראש ובתשלום: https://www.thekotel.org/western…/western_wall_tunnels/
בניגוד להמלצה הרווחת לחנות בחניון ממילא / קרתא, בחרנו בחניון שער ציון, חניון כחול-לבן קטן שקרוב יותר לכותל. פתחנו את היום בתפילה בכותל. לאחר מכן הגענו לנקודת המפגש עם המדריך.
אורך הסיור שעה ועשרים (מקפידים על הזמנים, שימו לב), אין צורך בנעליים מיוחדות, כל הצעידה תת-קרקעית והיא רצופה עצירות להסבר. אין מגע עם מים. הסיור אינו נגיש לעגלות (למנשאים לדעתי רלוונטי). היינו כ 7 משפחות סה"כ (קורונה טיים). המדריך שלנו היה שלמה טל הנפלא, איש עתיר ידע המשמש גם כמנהל תוכן של המקום. ניכר שהתפקיד ממש מרגש אותו, הוא אבא ל 8 ילדים ויודע היטב להעביר את החומר לקטנים כגדולים.
הסיור נפתח בסרטון ובהדגמה שמסדרים את הראש לגבי ההיסטוריה והגיאוגרפיה של המקום. לאחר מכן תפסעו במנהרות המסתוריות, על רקע סיפורים ואנקדוטות על ירושלים, ביהמ"ק הראשון והשני, בהם משולבות היסטוריה, ארכיאולוגיה, סוציולוגיה, פוליטיקה, ובעצם מה לא?תצעדו מתחת לקשתות של הגשר שהוביל לביהמ"ק, תגלו את החלק התחתון של הכותל המערבי אשר איננו גלוי לעין לרבות אחת האבנים הענקיות והמרשימות שלו שמשקלה 570 טון, תתרגשו למצוא מקוואות טהרה ומדרחוב מימי בית שני, שרידי מחצבה מתקופת הקמת הכותל, תגעו בחלק מהר המוריה, תלחשו תפילה בין שתי הקשתות – המקום הקרוב ביותר לקודש הקודשים (הביאו אתכם פתקים ועטים גם לשם), ותתקנאו במי שמתפלל בביה"כ המפואר שערי תשובה. תוכלו ללמוד עוד על התחנות השונות בסיור דרך האתר בלינק הנ"ל.
חששתי שהסיור יהיה ארוך מדי, אך בסופו נשאר טעם של עוד. בנותיי היו מרותקות כמעט לכל אורכו, התרשמו וזוכרות ממנו פרטים. אני עצמי השכלתי והתרגשתי עד מאד וחזרתי לספר שכדאי לכם להגיע. לא אגזים אם אומר שהסיור מחבר אותך מחדש לירושלים מבחינה רגשית.
נקודה לציון, הסיור מסתיים ברובע המוסלמי. יוצאים מן המנהרות בליווי 2 מאבטחים, בתחילת הקבוצה ובסופה. מדובר בכעשר דקות של צעידה בחזרה לנקודת המפגש. בדרך נצפתה נוכחות של מג"ב והתנועה בסמטאות היתה דלילה.
מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד
התחנה הבאה שלנו היתה מוזיאון המדע. הגעה למוזיאון מצריכה תיאום שעה מראש כאשר מרגע שהגעתם הביקור אינו מוגבל בזמן (כך בכל אופן בתקופת משבר הקורונה). כשהגענו בשעה 12:00 לינק לנוחיותכם: https://www.mada.org.il/ (יש כרטיסים מוזלים במועדונים שונים דוגמת מפעל הפיס).
מאז ביקורנו במקום לפני כשנה נוספו למקום שפע תערוכות ומיצגים. העושר והמגוון עצומים, אל תצפו מעצמכם להספיק הכל בביקור אחד: מחלל, לתעופה, לחשמל, למכניקה, לחקלאות מודרנית… כל אולם הוא עולם ומלואו
אקדים ואציין, שלטעמי המוזיאון מתאים לגילאי 7 ומעלה לכל הפחות. ביקור במקום מספק בוסט היסטרי של אינפורמציה מדעית, אמנם אינטראקטיבית, אך מאתגרת ועתירת גירויים. במאמר מוסגר, אני אמנם ד"ר בהשכלתי, אך לא חזקה במדעים וביקור כזה מאתגר גם אותי כהורה.
ההורים עצמם נהנים מאד מהמוזיאון הזה, הוא מזכיר לנו את מה שהספקנו לשכוח, ומחדש לנו את מה שלא ידענו שאנחנו לא יודעים אנחנו בילינו במוזיאון 4 שעות! סיימנו את הביקור במתחם המים בחלק החיצוני של המוזיאון: הדרכה בנושא כלים שלובים, הכנת מזרקת מים, הפרחת בועות סבון בעזרת מגוון כלים, הפעלת תותח מים…
בשולי הדברים: במקום שני מתחמי שירותים בקומה התחתונה, אחד מהם מותאם לגיל הרך. במקום קפיטריה עם מקומות ישיבה מוצלים ולצידה ג'ימבורי קטן. בהגעה בקשו תוכנייה במודיעין וכך תדעו באילו שעות מתקיימות חלק מן הפעילויות שאינן רציפות, בעיקר במתחם המים. לאורך הביקור תיתקלו במדריכים, כולם מקסימים וידענים, היעזרו בהם.
בקרוב כתבה נוספת על העיר: שוק מחנה יהודה, מעלית הזמן ועוד.
Previous
Next
נ.ב, אל תשכחו להצטייד ב"מדן ועד עינת" – הדיסק / דיסק און קי שאף נסיעה ברכב המשפחתי לטיול בארץ אינה שלמה בלעדיו. תמצאו בו שירי דרך לצד משחקי גיבוש משפחתי וחידוני ידע שיחזקו את ידיעת הארץ בקרב הנוסעים ויקנו להם ערכים של טיול בטוח והגנת הסביבה. הדיסק מומלץ של מדריכות הורים כמיכל דליות ושלי מרציאנו, זוכה לחיבוק מהתקשורת ונמכר גם ברשת צומת ספרים ובחנויות הנוחות של תחנות הדלק המוכרות דיסקים.
מדן ועד עינת – לפרטים ורכישה ישירה לחצו כאן
Previous
Next